Skip to main content

Langer thuis wonen kan! Het Keuze Thuis Huis.

KTHOp 20 april heeft het team van FM Consultants op uitnodiging van de Woningstichting Valburg een werkbezoek gebracht aan het Keuze Thuis huis in Andelst (Gelderland).

IMG_1679 IMG_1650 IMG_1648

Deze ‘modelwoning‘ is een initiatief van o.a. de Woningstichting Valburg,  de Gemeente Overbetuwe, St. Samen Zorgen, Driestroom en nog een groot aantal partners en sponsoren en is bedoeld om kennis te maken met de mogelijkheden van het langer thuis blijven wonen. Het samenwerkingsproject dat een jaar loopt is zodanig van opzet dat er voorbeelden zijn aangelegd en ingericht op 3 doelgroepen:

  • Jongere ouderen (vanaf 55 jaar);
  • Oudere stellen met een zorg behoevende partner;
  • Alleenstaande licht dementerende ouderen;

De woning is voorzien van allerlei mogelijkheden om langer thuis te wonen. En omdat er een psychologische barrière bestaat bij veel mensen om dergelijke voorzieningen aan te brengen (vanuit de WMO wordt ook steeds minder vergoed…) wordt dit op deze manier laagdrempelig gepresenteerd. Ook de opties van het bijplaatsen van een zorgunit of begane grond badkamer worden getoond.

IMG_1672 IMG_1659 IMG_1657 

Domotica

Veiligheid begint al bij de voordeur met camera, aangesloten op een tablet, incl. signalering voor alarm en een verzorgers vriendelijk slot. Een luie trap (of eventueel een traplift) maakt de bovenverdieping goed bereikbaar. Alles gericht  op gemak en veiligheid. Met veel (slimme en goedkope) domotica (zie www.gelukkigthuis.nl) en in elke ruimte/vertrek video’s met mogelijkheden per doelgroep.

IMG_1651 IMG_1669 IMG_1647

Langer thuis wonen

Ook de schil van de woning is aangepakt met een labelverbetering van F naar B en een extra groot voorportaal voor rolstoel, een grotere wc en een grote aangepaste badkamer. Ook een thermostaat (Nest) en het gebruik van i-pads maakt de woning levensloopbestendiger. Kortom een (huur)woning vol aantrekkelijke mogelijkheden om langer thuis te kunnen blijven wonen. Het huis is 1 jaar lang open (tot juli 2016) en heeft inmiddels meer dan 1000 bezoekers, zowel klanten als professionals mogen verwelkomen.

IMG_1665 IMG_1653 IMG_1674

Ons werkbezoek heeft vele nieuwe inzichten opgeleverd en de rondleiding door Jan Achten en Peter Gieling was prettig. Voor meer info zie www.keuzethuis.nl !

IMG_1645 Het Keuze Thuis Huis: ‘Een echte aanrader’

Duurzame oplossingen voor leefbaar wonen

Iets waar wij allemaal naar streven. Kijk hier hoe we dat voor elkaar krijgen.
Ontdek wat wij kunnen betekenen