Skip to main content

Vernieuwing Staalmanpleinbuurt Amsterdam gaat laatste fase in

Met de renovatie van de portiekflats rond het Staalmanplein zelf gaat de laatste fase in van een omvangrijke vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt. Door woningcorporatie de Alliantie is deze buurt flink vernieuwd en zijn er zo’n vijfhonderd woningen in fasen gesloopt en vervangen door nieuwe eengezinswoningen en appartementen. Ook renoveerde de corporatie ruim honderd woningen. Daar kwamen in de laatste fase nog eens 280 woningen rond het Staalmanplein bij.

Laatste renovatie Staalmanpleinbuurt

De renovatie van de flats rondom het Staalmanplein gebeurde in stappen. Ook het Staalmanplein werd opnieuw ingericht, waarbij de buurt mee kon denken over de plannen voor de laatste fase van de vernieuwing.

De laatste renovatie binnen de herontwikkeling van de Staalmanpleinbuurt in Amsterdam is in volle gang. Een tweetal woningen werd gesloopt om plaats te maken voor een grotere poort onder het gebouw door. Met deze grotere poort, die het Staalmanplein verbindt met het Staalmanpark, wordt gezorgd voor meer sociale veiligheid en tegelijkertijd een mooie zichtas door de wijk.

Naast LOGCHIES Renovatie en Onderhoud zijn ook Vanschagen Architecten en Giel Thijssen van FM Consultants betrokken geweest bij de voorbereiding van de aanpassing van het poortgebouw van het complex Staalmanplein in Amsterdam. Het poortgebouw is als eyecatcher recent gerealiseerd.

 

De poort op het Staalmanplein: een sterk staaltje bouwtechniek

Duurzame oplossingen voor leefbaar wonen

Iets waar wij allemaal naar streven. Kijk hier hoe we dat voor elkaar krijgen.
Ontdek wat wij kunnen betekenen