Skip to main content

Whitepaper en VIDEO: ‘De Future Proof Corporatie’

Na de euforie van de brutering, resulterend in een ongebreidelde ontwikkel- en bouwwoede, liep het de afgelopen jaren spaak. De financiële crisis, de Parlementaire Enquête en een nieuwe Woningwet volgden. Een kleiner speelveld, strenger huurbeleid, met minder geld en mogelijkheden voor corporaties. Het draait op dit moment allemaal om Betaalbaarheid, Beschikbaarheid, Duurzaamheid en Veiligheid. Van goed portefeuillemanagement naar asset- en propertymanagement, maar is uw corporatie wel future proof?

De vraag is hoe worden woningcorporaties (weer) toekomstbestendig? Via een vijftal thema’s: Zorg voor een plan B; Slim vooruit; Groen is doen; Verover de klant en Flex op alle fronten) worden de toekomstmogelijkheden geschetst en gespiegeld met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen: Flexibel, efficiënt werken en de klant centraal stellen. Langs de thema’s van nu, duurzaam, gezond en betaalbaar verhuren en renoveren!Huisinhanden

Future Proof?

Oftewel wat is er nodig om succesvol de toekomst tegemoet te kunnen gaan als woningcorporatie anno 2016… Heel veel natuurlijk, vanuit de wet- en regelgeving, vanuit de overheid, voor de accountant, de huurders, de stakeholders, etc.

Welke zaken zijn nu echt belangrijk om future proof te worden:

  1. Zorg voor een plan B! (welk business model)duurzaam
  2. Slim vooruit… (over innovatie en meer)
  3. Groen is doen! (over duurzaamheid)
  4. Verover de klant (sociaal vernieuwen)
  5. Flex op alle fronten (diversiteit in 2025)

Futureproof word je zo (of niet) is een whitepaper om te inspireren en voor visievorming. Om het concreet te maken zijn  5 stappen toegevoegd hoe ermee te beginnen.

Future is here

In een praktische uitwerking zijn bovenstaande thema’s behandeld door Carlo Muller, directeur van FM Consultants in een white paper over de toekomst van de woningcorporaties bezien vanuit een ander perspectief! Op 12 april 2016 heeft hij dat tijdens een inleiding namens Renovatieprofs op de Renovatie en Transformatie beurs in de Brabanthallen in Den Bosch gelanceerd.

En de uitgebreide versie (5 minuten):

Vraag vanaf 15 april gratis de whitepaper ‘De Future proof Corporatie’ aan door het sturen van een mail aan c.muller@fmconsultants.nl

Duurzame oplossingen voor leefbaar wonen

Iets waar wij allemaal naar streven. Kijk hier hoe we dat voor elkaar krijgen.
Ontdek wat wij kunnen betekenen