Skip to main content

Kiezen voor zonnepanelen bij BrabantWonen

Al ruim 2.500 huurders kozen voor zonnepanelen

Op 2.500 woningen van BrabantWonen, verspreid over Oss en ‘s-Hertogenbosch liggen inmiddels 6, 8 of 10 zonnepanelen op het dak. Deze huurders wekken zelf schone energie op. Goed voor hun energierekening en voor het milieu!

Vorig jaar deed BrabantWonen al een proef met zonnepanelen. Maar liefst 700 huurders kozen toen voor zonne-energie. Dat liet zien dat er vraag is naar zonnepanelen en dat huurders de noodzaak inzien van schone energie. Daarom worden er de komende jaren nog meer woningen van BrabantWonen voorzien van zonnepanelen.

In totaal kregen 3.300 bewoners een brief met een aanbod voor zonnepanelen. Zij konden zich aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vervolgens kregen ze een voorstel en na akkoord werden de zonnepanelen geplaatst. Huurders betalen een maandelijkse bijdrage voor de zonnepanelen, maar besparen op hun energierekening. Hun energiekosten blijven gelijk of gaan naar beneden.

Duurzame wereld

Door onze woningen te voorzien van zonnepanelen dragen we bij aan het Klimaatakkoord van de regering en onze prestatieafspraken met gemeenten. BrabantWonen vindt het belangrijk om zich hiervoor in te zetten. Niet alleen bij bestaande woningen, maar ook bij nieuwbouwwoningen en renovatie. We blijven werken aan nieuwe en innovatieve ideeën, samen met onze partners en bewoners.

Het project zonnepanelen is begeleid door Giel Thijssen van FM Consultants.

 

Duurzame oplossingen voor leefbaar wonen

Iets waar wij allemaal naar streven. Kijk hier hoe we dat voor elkaar krijgen.
Ontdek wat wij kunnen betekenen