Skip to main content

Lek en Waard Wonen biedt jonge huurders een kans

Het is algemeen bekend dat het voor jongeren op de woningmarkt op dit moment niet gemakkelijk is om een woning te vinden. Lek en Waard Wonen is zich daarvan bewust en wil ook de verhuurder voor starters op de woningmarkt zijn.

Met de realisatie van 16 boven- en benedenwoningen geeft Lek en Waard Wonen daar invulling aan. In mei heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden aan de huurders van de woningen aan de Van Vlietstraat in Nieuw-Lekkerland, waarna in juni een feestelijke oplevering heeft plaatsgevonden.

In aanwezigheid van de huurders, Hein van Corven van FM Consultants, Zwaluwe Bouw en collega’s plaatste wethouder Bikker samen met Lianne de Haan, één van de huurders, de vlag in de houder bij het eerste huis. De Nul-Op-de-Meterwoningen zijn gasloos en voorzien van een warmtepomp. Het platte dak is voorzien van zonnepanelen. Tussen en rondom de appartementen en starterswoningen is een openbaar toegankelijke tuin ingericht. Naast mooie, gevarieerde beplanting staat er een insectenhotel, een egelmandje, een spel boter-kaas-en-eieren en bankjes om van dit tafereel eens rustig te genieten.

Duurzame oplossingen voor leefbaar wonen

Iets waar wij allemaal naar streven. Kijk hier hoe we dat voor elkaar krijgen.
Ontdek wat wij kunnen betekenen