Skip to main content

Van een oude school naar moderne kluswoningen

Klussen en wonen in een oude school​

In Uithoorn staat een mooi, karakteristiek jaren ’50 gebouw dat jarenlang als basisschool in gebruik is geweest, eerst bekend als de r.k. St. Nicolaasschool tot uiteindelijk De Bovenboog een paar jaar geleden. Steenvlinder gaat dit gebouw transformeren tot casco woningen: kluswoningen!

We ‘knippen’ de gebouwen op tot 16 individuele kavels. Elke kavel en elk stukje van het gebouw heeft zijn uitdagingen, maar ook een schat aan mogelijkheden. Oude klaslokalen omtoveren tot moderne woningen

Een kluswoning is een lege woning waar de huurder of koper zelf de regie neemt over hoe de woning wordt ingedeeld en afgebouwd. In De Bovenboog komen 16 kluswoningen. Elke woning met eigen uitdagingen en mogelijkheden die in een kluspaspoort worden uitgewerkt. De meterkast krijgt een vaste plek en de (nuts) kabels en leidingen worden door Steenvlinder tot daar aangelegd. Ook wordt de riolering aangelegd op een vaste plek in de kluswoning. De huurder of koper bepaalt en bouwt zijn eigen indeling.

Giel Thijssen van FM Consultants is als adviseur bouwkosten betrokken bij dit project.​​

Lees meer

Van het karakteristieke jaren ’50 schoolgebouw

naar moderne huur- en/of koop kluswoningen!

Wie is Steenvlinder?   https://steenvlinderinc.nl/

Steenvlinder is de ontwikkelaar van De Bovenboog. We realiseren kluswoningen in bestaande gebouwen waar je als koper zelf aan zet bent om de woning af te bouwen zoals jij dat wilt. 

Duurzame oplossingen voor leefbaar wonen

Iets waar wij allemaal naar streven. Kijk hier hoe we dat voor elkaar krijgen.
Ontdek wat wij kunnen betekenen