Skip to main content

Visie en structuur bij corporaties

Dat geldt zeker voor Louis van Gaal op het recente WK. Een prachtige (en onverwachte) derde plaats zonder wedstrijden te verliezen. En met prachtige overwinningen op o.a. Spanje, Chili, Mexico en Brazilië. Maar voor Louis kwam dit niet onverwacht. Kansen dwing je af. Vanuit zijn visie en met zijn structuur heeft hij met zijn begeleidingsteam van 37 (!) mensen en 23 voetballers een route voor succes gevolgd. Een kwalitatief proces van met een team werken naar een doelstelling: ‘wereldkampioen worden’. Het was bijna gelukt!

Zijn manier van werken is inspirerend voor ondernemers, de bouw, de corporaties, andere sectoren, etc. Leerzaam door zijn pragmatische benadering en door een strak proces te volgen van leren en verbeteren, gedurende een periode, gericht op kwalitatieve resultaten. Volgens Van Gaal kun je een winnende coach worden door een heldere visie te delen (Wereldkampioen worden) en hier een duidelijke structuur aan te hangen.

Die structuur is heel simpel:

1. Voorbereiding
2. Training
3. Analyse
4. Evaluatie

Langs dat proces heeft Van Gaal zijn bedrijf (met staf en voetballers) geleid naar het (door hem voorspelde) succes. Een combinatie van talent, vorm en fitheid. Een ogenschijnlijk simpele formule, maar perfect uitgevoerd, met strak leiderschap, visie en een betrokken team. Van Gaal hecht aan een team van medewerkers en spelers die zich vol inzetten voor het doel. Zijn aanpak spreekt aan en zal op een andere manier ook andere sectoren zoals de corporaties en de bouw bereiken. De door hem gehanteerde proceskwaliteit vanuit visie en structuur is zeer bruikbaar om ook elders succesvol te zijn.

Oftewel, ook het komen tot een duurzaam betaalbare woningvoorraad is mogelijk, vanuit een heldere visie, met een duidelijke structuur en met gepassioneerde inzet van alle betrokkenen (spelers) in de corporatiesector die dit doel nastreven! Daarmee is er altijd de kans dat je realiseert wat je nastreeft. Wordt een winnend team!

L van Gaal

 

Voor de liefhebbers van Van Gaal, hier is het filmpje te bekijken van een presentatie die hij aan MKB-ondernemers gaf, vlak voor het begin van de voorbereidingen op het WK.

Duurzame oplossingen voor leefbaar wonen

Iets waar wij allemaal naar streven. Kijk hier hoe we dat voor elkaar krijgen.
Ontdek wat wij kunnen betekenen